Forensic ICT

a different kind of investigation

 

Technologie en digitalisering zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Die technologie kan echter ook misbruikt worden of kan uit zichzelf falen. Wij kunnen hiervoor een oplossing bieden door middel van een digitale forensische benadering.

Wij zijn er voor advocatenkantoren, verzekeringsmaatschappijen en bedrijven. Ook de gewone man of vrouw kan geholpen worden via zijn/haar rechtsbijstandsverzekering.

Een factuur werd vervalst, een belangrijk document werd per ongeluk verwijderd, uw op maat gemaakte programma doet niet wat u ervan verwacht, de internethistoriek van een van uw medewerkers analyseren, de echtheid van een email controleren, aantonen dat een foto werd bewerkt…
Het zijn maar een aantal voorbeelden waar een forensische benadering een oplossing kan bieden, de lijst is te lang om ze allemaal te benoemen.

Wij kunnen u helpen om eerst een aantal digitale sporen veilig te stellen en eventueel te bemiddelen tussen twee partijen. Is het niet mogelijk om zo tot een oplossing te komen, kan de rechtbank ons ook aanstellen als gerechtelijk expert of om enige tegenexpertise uit te voeren.

Wij proberen steeds proces-economisch te werk te gaan. Het is soms sneller en goedkoper om te bemiddelen. Uw advocaat is uw juridisch adviseur, wij zijn uw technisch adviseur.

Yoeri Vandaele – Zaakvoerder / expert